Yoga is voor iedereen

We leven op dit moment in een maatschappij waarin we vaak veel van onszelf vragen, waardoor we vaak te laat signalen van ons lichaam opvangen;onze grenzen niet respecteren; moeilijk kunnen ontspannen of gewoon even stilzitten. Hierdoor kunnen er lichamelijke en emotionele klachten ontstaan.
Vanuit de Yoga is ‘ Adem ‘ de basis van ons bestaan want zonder adem is er geen leven. Doormiddel van een optimale ademhaling in combinatie met lichamelijke oefeningen kan Yoga je helpen eerder bewust te worden van je lichaamssignalen, kan de energie, de weerstanden en de concentratie verhogen waardoor de gezondheid positief wordt beïnvloed en er weer harmonie ontstaat tussen lichaam en geest.
Yoga kan je helpen de weg naar je zelf weer te vinden, de prestatie even loslaten, jezelf mogen zijn. Yoga kan een rustpunt zijn in de drukte van het dagelijks bestaan. Yoga is toegankelijk voor jong en oud met of zonder lichamelijke beperkingen.

Yoga Lessen

Yoga is er voor iedereen. Er wordt geen lenigheid verwacht en yoga is zeker niet leeftijd –gebonden.Yoga is zeer zeker niet prestatiegericht, dit in tegenstelling tot de meeste sporten.Wanneer een oefening met alle aandacht wordt uitgevoerd en ervaren, dan is die oefening op dat moment volledig. In de les wordt aandacht besteed aan, lichaamsoefeningen, evenwicht-oefeningen, adem-oefeningen, concentratie-oefeningen en ontspanning.
Ieder moment van de cursus kun je instappen. Het is prettig om makkelijk zittende kleding te dragen en een badlaken mee te nemen.

De yogalessen zijn op maandagavond, dinsdagmiddag (kinderyoga), donderdagochtend en donderdagavond.

Harderwijk in Het Elfde Huis aan de Frisialaan 51. Voor meer info & aanmelding: Het Elfde Huis, tel: 0341 - 432331 of Nelly Vrijheid, tel: 0341 - 412134